Skupine naročnikov

Trženje => Skupine naročnikov

Zgodi se, da želimo različnim uporabnikom poslati različne novice. Recimo da imamo navadne kupce in pa kupce, ki so naši veleprodajalci – novice o akcijah in cene zanje so seveda popolnoma drugačne.

Ena od možnosti bi bila, da ob pošiljanju preprosto izberemo kontakte, kamor naj se novica pošlje, a pri resnem poslovanju, kjer je naših kupcev na stotine bi bilo to silno zamudno. In tukaj kot naročene pridejo skupine e-novic.

Vsakega novega naročnika (glej tudi poglavje Naročniki e-novic), preprosto dodamo v skupino in ko pride čas za pošiljanje e-novičke, nas namesto večurnega klikanja čaka preprosta izbira skupine, kamor naj se novica pošlje. Aplikacija omogoča tudi vse možnosti združevanja skupin, pa tudi ločevanja in preseka, a o tem je več napisanega pri poglavju E-novice.

Kako naredimo novo skupino e-novic?

Preprosteje kot je slišati. V aplikaciji izberemo zavihek Trženje, pa nato v levem meniju Skupine naročnikov.

V spisku nas že pričaka skupina Splošne novičke, ki je osnovna skupina, v kolikor naših naročnikov na e-novičke ne želimo ločevati. Skupina Splošne novičke je nastavljena kot prevzeta skupina, kar pomeni, da se jo doda vsakemu novemu naročniku na e-novičke, ob kreiranju le tega.

Novo skupino pa naredimo tako, da kliknemo že na znano ikono za dodajanje, ki jo najdemo na vrhu desne strani. Odpre se nam nova forma.

Naziv skupine naročnikov na e-novice
V to polje vpišemo ime oziroma naziv skupine, ki nam bo že na prvi pogled povedal za katere naročnike gre.
Kot primer vzemimo, da želimo imeti skupino naših veleprodajalcev, a imajo nekateri med njimi zaradi večjega prometa, ki ga imamo z njimi obravnavamo drugače kot ostali. Naredimo dve skupini in prvo poimenujemo »Veleprodajalci« in drugo recimo »Super veleprodajalci«. Tako bo vsakič, ko bomo želeli poslati novico že na prvi pogled jasno za katero skupino gre. Skupin je seveda lahko več. Zaradi nejasnosti pa se je dobro izogibati splošnih imen recimo – če vzamemo zgornji primer - »Veleprodajalci 1« in »Veleprodajalci 2«, ker se hitro zgodijo neljube napake.

Ko izberemo ime pa je potrebno skupino še nastaviti. S kvalifikatorji, ki jih najdemo na desni strani določimo kako bo ta skupina v aplikaciji uporabljena.

Prikaz na strani naročnika – v kolikor v naši aplikaciji uporabljamo možnost, da se naročniki na elektronske novice lahko prijavijo preko spletne strani, jim lahko omogočimo tudi to, da si sami spremenijo tako svoj e-naslov kot tudi naročniške skupine v katerih želijo biti. Seveda pa ne smejo videti ostalih skupin. Na tem mestu določimo, če naročnik lahko to skupino vidi v svojih nastavitvah.

Naročnik spreminja nastavitve – s tem kvalifikatorjem pa določimo, če lahko naročniki v svojih nastavitvah tudi spreminjajo možnost, da so vključeni v te novičarsko skupino ali ne.

Prikaz v izboru za pošiljanje – z označbo tega kvalifikatorja aplikaciji ukažemo, da to skupino prikaže kot eno izmed skupin, ki jih pri pošiljanju e-novic lahko izberemo.

Skupina samodejno izbrana za pošiljanje – v kolikor želimo, da je skupini uporabnikov, ki jo urejamo, poslana vsaka novica, ki gre iz aplikacije, na tem mestu označimo, da je pri vsaki novici že izbrana za pošiljanje. V kolikor imamo le eno skupino si s tem kvalifikatorjem prihranimo nekaj časa, saj nam pred pošiljanjem novice ni več potrebno izbirati skupine.

Privzeta skupina – to, da je skupina privzeta pomeni, da se jo doda vsakemu novemu naročniku na e-novičke, ob kreiranju le tega. To je smiselno označiti, če je skupina le ena, ali pa če gre za skupino zelo splošnih novic, ki jih lahko vidi vsakdo.

 

Povezana navodila

 

 

Povezani postopki