Skupine naročnikov

Zgodi se, da želimo različnim uporabnikom poslati različne novice. Recimo da imamo navadne kupce in pa kupce, ki so naši veleprodajalci – novice o akcijah in cene zanje so seveda popolnoma drugačne.
Vsakega novega naročnika preprosto dodamo v skupino in ko pride čas za pošiljanje e-novičke, nas namesto večurnega klikanja čaka preprosta izbira skupine, kamor naj se novica pošlje.

Opravila

Vse naše življenje se vrti okoli opravljanja različnih nalog, tako v službi kot doma - s pomočjo naših opravil pa se da te naloge prav lepo organizirati tako, da nam ostane čas tudi za zabavo.

Države

Šifrant držav se le redko spreminja, saj države, kjub burnim svetovnim dogodkom, ne nastajajo vsak dan. Če pa že, za dopolnitev šifranta poskrbi administrator aplikacije.

Načini dostave

Načini dostave se v aplikaciji InMaster vežejo na tiste vrste dostave, ki jih imamo na voljo v spletni trgovini in na listih, kjer je način dostave potreben oziroma zaželen.

Delovni nalogi

Delovni nalogi so listine, ki nam pomagajo kreirati naše proizvode iz surovin in storitev, ki so nam na voljo. 

Periodično izdajanje listin

V kolikor naše poslovanje temelji na periodičnem (mesečnem, tromesečnem, letnem...) izdajanju računov, lahko aplikacijo pripravimo tudi do tega, da take račune pripravi sama. Potrebno jih je samo pregledati, sknjižiti in poslati. Predizpolnjeni podatki - Poslovni stiki in Storitve.

Pošiljanje računov na e-naslove

Ponudbe, predračune pa tudi knjižene račune lahko pošiljemo stranki na mail tudi direktno iz aplikacije. Predizpolnjeni podatki - Poslovni stiki in ponudbe, predračuni ali knjiženi računi.

Zunanja obdelava naših surovin/polizdelkov

Občasno se zgodi, da zavoljo nižjih stroškov lastne proizvodnje in praktičnosti, oddamo v obdelavo zunanjemu podjetju. Da bi obdržali pregled nad zalogo materiala in hkrati nad stroški proizvodnje, je dobro, da se držimo postopka za zunanjo proizvodnjo.

Uporabniške serijske številke

V podjetjih, ki se ukvarjajo s proizvodnjo, a jim njihove končne izdelke tržijo zunanji, s pogodbo vezani poslovni partnerji, lahko za vsakega izmed njih pripravimo svoj set serijskih številk s katerimi označimo vsak artikel, ki ga tej pogodbeni stranki izdelamo.