Poštne številke / kraji

Nastavitve => Splošni šifranti => Poštne številke

Poštne številke so v aplikaciji v večini vezane na poslovne stike in kontaktne osebe. Prikazujejo in menjajo pa se lahko tudi na nekaterih listinah. Vse poštne številke so v aplikaciji InMaster zbrane v meniju Nastavitve => Splošni šifranti => Poštne številke.

Kako dodati poštno številko?

Kot vsak podatek tudi tega dodamo z ikono, ki je namenjena dodajanju vsebin . Opazili pa boste, da je že v osnovi dodano kar nekaj pošt - gre za vse slovenske poštne številke.

Priporočilo -  pri dodajanju poštnih številk je potrebna pazljivost in doslednost,  drugače se rado zgodi, da se poštne številke podvajajo in nastane zmeda. Ravno zato je morda najboljše, da v podjetju za dodajanje pošt skrbi ena oseba in da se držimo določenega sistema. 

Poštna številka - poštne številke se po svetu razlikujejo in marsikje gredo tako daleč, da sploh ne gre več samo za številke, pač pa tudi črke. V vsakem primeru pa v to polje vpišemo poštno kodo. 
Priporočam, da se držite vpisa iso oznaka države-poštna številka. (Npr.; SI-1000, DE-10117...).

Pri nas se poštne številke ne smejo podvajati, in zato nam aplikacija istega vpisa v to polje ne pusti.

V nekih državah pa se poštna številka lahko podvaja - se pravi, da ima eno poštno številko/kodo več krajev. Da aplikaciji dopovemo, da ne gre za našo napako, ampak ima ta država dovoljeno večje število krajev na eno poštno številko, to označimo na državah in sicer označimo kvalifikator "Dovoli več imen pošt za isto poštno številko".  Nastavitve => Splošni šifranti => Države

Kraj - vpišemo kraj, ki velja za to poštno številko.

Država - Iz izbirnikov držav izberemo državo, kjer se kraj nahaja. 

Pozor - v kolikor izpolnjujemo poštne številke za države, kjer ima lahko en kraj več različnih poštnih številk (Nemčija, Rusija, ...), potem morate na formi te države to opcijo omogočiti. Kako to naredite si lahko preberete na povezavi Države.

Takoj, ko podatek shranimo, ga lahko izberemo v vseh izbirnikih za pošto, ki jih najdemo v aplikaciji.