Naročniki e-novic

Trženje => Naročniki e-novic

Naročniki elektronski novic se v aplikacijo dodajajo na več različnih načinov.

Prvi način je, da se naročnik na novice prijavi preko obrazca na spletni strani. Potem ko v formo na spletni strani vpiše svoj elektronski naslov se zgodi kar nekaj reči.

  • Na spletni strani se ob oddaji prikaže stran, kjer se zahvaljujemo za njegovo prijavo, hkrati pa ga pozovemo, da dokonča prijavo s potrditvijo, ki jo bo prejel na vpisan naslov. S tem smo preprečili, da bi pošiljali naše novice tudi na elektronske naslove, ki jih vpisujejo različni spletni roboti.
  • V aplikacijo se vpiše elektronski naslov, ki pa se ob pošiljanju novic ne bo upošteval, dokler naročnik novic ne potrdi prijave s klikom na mail, ki mu je bil poslan.
  • Na vpisani naslov je aplikacija poslala potrditveno elektronsko sporočilo, ki vsebuje tudi povezavo za potrditev naročila na novice. Ko naročnik klikne na to povezavo ga preusmeri na našo spletno stran in sicer na eno izmed podstrani, kjer se mu za naročilo zahvalimo in mu sporočimo, da je bilo uspešno.
  • Takoj ko naročnik klikne na povezavo se v aplikaciji pri njegovem elektronskem naslovu doda kvalifikator »Uporabnik potrdil naročilo«, kar pomeni, da ga bo aplikacija ob naslednjem pošiljanju novic vključila med naročnike, če bomo seveda tako želeli.

Drugi način je, da naročnika dodamo dodamo iz tabele že obstoječih kontaktov oziroma poslovnih stikov. Pri tem nam pomagata dve prvi polji:

Tabela – ob polju je izbirnik iz katerega izberemo ali gre za kontakt ali poslovni stik

Element – o tem polju pa je izbirnik, iz katerega izberemo želeni kontakt oziroma želeni poslovni stik.

Ob izbiri teh polj se ustrezno napolnijo tudi spodnja polja, če so v izbranemu poslovnemu stiku ali kontaktu seveda na voljo. Polja, ki ostanejo prazna pa lahko izpolnimo tudi ročno.

Tretji način pa je, da naročnika preprosto vpišemo sami. Pa poglejmo polja.

Elektronski naslov – to je edino polje, ki je nujno potrebno izpolniti – seveda z elektronskim naslovom naročnika, kontakta, poslovnega stika....

Ime in priimek – ime in priimek naročnika na elektronske novice.

Naslov – naslov naročnika na elektronske novice.

Pošta – na tem mestu s pomočjo izbirnika izberemo pošto naročnika na elektronske novice.

Podjetje – v kolikor gre za poslovni stik oziroma za kontakt, ki je vezan na poslovni stik, na tem mestu vpišemo za katero podjetje (poslovni stik) gre.

Telefon – telefon naročnika na elektronske novice.

Skupine e-novic

Naročnike lahko razvrstimo v različne skupine, glede na to katere oziroma kakšne elektronske novice mu želimo pošiljati. V kolikor imamo dodano privzeto skupino se ob shranitvi zgornjih podatkov ta skupina že sama doda. Več o tem si lahko preberete tudi v poglavju »Skupine e-novic«.

V kolikor želimo naročnika dodati v več skupin, oziroma ne želimo, da je v privzeti skupini pa na tem mestu bodisi dodamo oziroma izbrišemo skupino. Skupino dodamo z nam že znano ikono za dodajanje. Odpre se novo okno, kjer izberemo želene skupine s klikom. Ko skupino izberemo se vrstica pod jo obarva in nam s tem pove, da je bila že dodana. Tako v miru izberemo vse novice, nato pa okno zapremo s pomočjo križca ali pa preprosto kliknemo izven odprtega okenca.

Tako, naročnik je vpisan, a je za to, da bodo novice dejansko poslane na želeni naslov potrebno še nekaj nastavitev, ki jih najdemo v podobi kvalifikatorjev na desni strani.

Uporabnik potrdil naročilo – s kljukico ob tem kvalifikatorju aplikaciji povemo, da temu naročniku lahko pošljemo novico. To polje se ob prijavi in potrditvi preko spletne strani, označi samo.

Uporabnik prejemnik e-novic – ko označimo ta kvalifikator smo aplikaciji povedali, da naročnik želi prejemati elektronske novice. Aplikacija namreč omogoča, da se naročnik tudi sam odjavi iz prejemanja novic. V elektronskem sporočilu smo vsakemu, ki dobi to sporočilo dolžni posredovati informacije o tem, kako se odjavi od prejemanja naših novic. Ena od možnosti je da preprosto pošlje odjavno zahtevo na naš elektronski naslov in mi nato v aplikaciji odznačimo ta kvalifikator, ali pa da to naredi sam avtomatično preko spletne strani. V vsakem primeru pa naročnik ne dobi naših elektronskih sporočil, če ta kvalifikator ni označen.

Izključi HTML e-mail – novice se preko naše aplikacije pošiljajo kot lepo oblikovane, z vsemi oblikovanimi fonti, slikami, povezavami... hkrati pa tudi kot preprosti tekstovni zapisi, ki so primerni tudi za telefone malce starejše generacije oziroma odjemalce elektronske pošte, ki ne prikazujejo oblikovanja oziroma tako imenovane html-kode. V primeru, da naročnik želi prejemati samo tekstovne oblike naše novice, označimo ta kvalifikator. Več lahko preberete v poglavju »E-novice«.

 

Povezana navodila

Povezani postopki