Pogledali ste
  Košarica 0
  Dobava: cca. 2 - 10 dni
  : 1.250,00 €
  Garancija: Ni garancije

  Uvoz/Izvoz E-Naročnikov

  808
  Opis

  Do obrazca za uvoz oziroma izvoz naročnikov na elektronske novice lahko pridemo v dveh menijih

  Trženje => Uvoz/Izvoz E-Naročnikov
  Uvozi/Izvozi => Uvoz/Izvoz E-Naročnikov

  Obrazec za sam uvoz oziroma izvoz pa je pri obeh enak.

  Izvoz

  Po prenosu odpri datoteko - v kolikor to polje označeno, nam bo (če nimamo odpiranje datotek blokirano z samim brsklanikom), po izvozu avtomatično odprlo preglednico formata .xlsx.
  Pri izbirnem polju imamo na voljo dva formata, vendar priporočamo izvoz xlsx, saj tudi uvoz zahtevo tovrsten format datoteke.

  Uvoz

  Datoteko, ki smo jo shranili na diskou svojega računalnika prenesemo v aplikacijo tako, da jo povlečemo na sivino, ali pa ja datoteko s pomočjo gumba "Izberi datoteko", najdemo na našem računalniku in jo s klikom izberemo in naložimo.

  Za uvoz novih naročnikov, datoteko enostavno uvozimo, v kolikor pa smo popravljali podatke na obstoječih naročnikih pa sta nam na voljo dve opciji, ki preprečijo, da bi katerega izmed podatkov nehote "popravili" samo zato, ker smo hoteli posodobiti skupine.

  • Že obstoječim naročnikom ne spreminjaj podatkov, samo skupine - v kolikor smo samo dodajali, brisali in spreminjali skupne obstoječim uporabnikom, lahko označimo to opcijo - skupine se bodo v celoti nadomestil z nanovo vpisanimi.
  • Že obstoječim naročnikom samo dodaj skupine - v kolikor smo samo dodajali skupne obstoječim uporabnikom, lahko označimo to opcijo - skupine, ki jih vpišemo, se bodo samo dodale naročnikom, ne da bi pri tem aplikacija pobrisala obstoječe.

  Datoteka

  Datoteka mora vsebovati pri uvozu točno določeno poimenovane stolpce (izpolnjene ali ne), da bo aplikacija uvoz tudi dovolila. Pri novem uvozu je najenostavneje, da izvozimo datoteko, jo shranimo na disk, izpolnimo in uvozimo. Tako bo datoteka zagotovo pravilna.

  Stolpci in njihov pomen

  Enaslov - najpomembnejši stolpec seveda vsebuje elektronski naslov. Elektronski naslov je le en in mora seveda biti vpisan v pravilnem formatu ime/naziv@ime_domene.končnica (podpora@center-erm.net)

  Naslednji podatki niso obvezni, v kolikor pa jih imamo, se ji lahko v elektronska sporočila prikliče z vnaprej določenimi značkami (glej E-novice)

  Ime in priimek - ime in priimek
  Naziv - gospa/gospod ...
  Naslov - naslov naročnika
  Pošta - pošta naročnika
  Kraj - kraj naročnika
  Podjetje - podjetje naročnika
  Telefon - telefon naročnika

  Skupine - Skupine izbiramo pri pošiljanju same elektronske novice, kjer aplikaciji povemo, komu naj se novica pošlje. Naročnik je lahko hkrati v več skupinah, ki jih tu naštejemo z njihovimi id-ji - ločimo jih z vejico.

  Naslednji podatki so oznake kvalifikatorjev, kjer 1 pomeni da oziroma označeno in 0 ne oziroma neoznačeno.

  Uporabnik potrdil naročilo - uporabnik je potrdil prijavo na novice 1, uporabnik se prijave ni potrdil oziroma se je odjavil 0.
  Uporabnik prejemnik e-novic - uporabnik se je prijavil na novice 1, uporabnik se ni prijavil oziroma se je odjavil 0.
  Nastavitev privzetih skupin - uporabnika lahko uporabimo kot sklic, ki pri določeni vrsti prijave na novice uporabniku doda te skupine, ki jih ima na sebi naročnik označen s tem kvalifikatorjem.

  OWNER - navadno se tu samo izpiše oseba, ki je ta podatek uvozila oziroma dodala, v kolikor ne gre za naročnika, ki se je preko katere izmed form sam prijavil na novice.

  DELETE - v kolikor želimo, da se uporabnik izbriše v tem polju vpišemo številko 1.

    

  0,00 €
  Cena brez DDV:a
  Vaša cena:
  0,00 €
  Kompleti