Pogledali ste
  Košarica 0
  Dobava: cca. 2 - 10 dni
  : 1.250,00 €
  Garancija: Ni garancije

  Obrnjena davčna obveznost

  697
  Opis
  O obrnjeni davčni obveznosti govorimo ko prodajalec (DDV zavezanec), ki je izstavil račun kupcu (DDV zavezancu), ni obračunal davka na dodano vrednost in je dolžan to narediti kupec sam. 
  Kupec mora izvesti samoobdavčitev, obračunati izstopni DDV in si ga priznati kot vstopnega, če ima pravico do tega. To nam omogoča  76.a člen ZDDV-1.
  • na listino se normalno doda storitev oziroma artikel, ki mora imeti vpisano stopnjo davka
   (kar pomeni, da moramo vsem vpisanim artiklom in storitvam določiti stopnjo ddv-ja že ob samem vnosu, da aplikacija ve, koliko ga mora vpisati v tabelico za obrnjeno davčno obveznost)
  • ko dodamo vse storitve, ki jim želimo odvzeti ddv obkljukamo "Obrnjena davčna obveznost"
  • z ukaznim gumbom "Spremeni ddv na listini" Spremeni DDV na listini (ikona se nahaja direktno nad vrsticami) damo vrednost ddv na 0 
  • v kolikor so na računu artikli oziroma storitve za katere pa ne velja obrnjena davčna stopnja jih nato preprosto samo dodajate naprej na račun.

  Na računu ne pozabite navesti pojasnilo za tak obračum ddv-ja in zakon, ki nam obrnjeno davčno obveznost omogoča. Opombe se navedejo v zaključna besedila

  "DDV ni obračunan na podlagi obrnjene davčne obveznosti po 76.a členu ZDDV-1
  Podatki o davčni osnovi in znesku DDV, ki ga po 76.a členu ZDDV-1 kot obveznost izkaže kupec blaga in ni vštet v znesek obračunanega DDV po tem računu"

  0,00 €
  Cena brez DDV:a
  Vaša cena:
  0,00 €
  Kompleti