Pogledali ste
  Košarica 0
  Dobava: cca. 2 - 10 dni
  : 1.250,00 €
  Garancija: Ni garancije

  Uporabniške serijske številke

  671
  Opis

  V podjetjih, ki se ukvarjajo s proizvodnjo, a jim njihove končne izdelke tržijo zunanji, s pogodbo vezani poslovni partnerji, lahko za vsakega izmed njih pripravimo svoj set serijskih številk s katerimi označimo vsak artikel, ki ga tej pogodbeni stranki izdelamo. S tem si zagotovimo sledljivost artiklov, hkrati pa že na prvi pogled vidimo koliko in katere izdelke je prodal prodal posamezni poslovni partner.

  Kaj potrebujemo za kreiranje uporabniških serijskih številk?

  1. Številčna serija

  Nastavitve => Nastavitve listin => Številčne serije

  Naredimo novo številčno serijo, kjer določimo kako naj se izdelki za ta poslovni stik označujemo. V kolikor želimo, da se vsako leto začne z novo serijo označimo kvalifikator »Obdobja« in izpolnjujemo polja, ki so namenjena trenutnemu poslovnemu letu. V naprej si lahko pripravimo tudi ostala poslovna leta. V kolikor nas obdobja ne zanimajo izpolnjujemo samo osnovna polja, kvalifikatorja »Obdobja« pa ne označujemo.
  Označevanje polj se prav nič ne razlikuje od drugih številčnih serij.
  Glej Številčne serije

  2. Poslovni stik

  Partnerji => Poslovni stiki

  Potrebujemo poslovni stik, ki mu tako pripravljena številčna serija pripada. Poslovni stik potrebuje izpolnjena vsa polja, ki zagotavljajo normalno poslovanje s podjetjem. Razlika je le v tem, da moramo na ta poslovni stik nekako povezati zgoraj pripravljeno številčno serijo. To naredimo z lastnostjo.

  Na desni strani, s pomočjo ikone za dodajanje lastnosti Dodaj lastnost, poslovnemu stiku dodamo lastnost z imenom »Številska serija« in id številko 2007. aplikacija nam bo dodala prazno polje v katerega, s pomočjo izbirnika dodamo zgoraj narejeno številčno serijo.
  Tako smo poskrbeli, da ima poslovni stik svojo številčno serijo. Aplikaciji pa je potrebno povedati katerim artiklom naj to serijsko številko doda.

  3. Artikli

  Trgovina => Artikli

  Artikli morajo biti označeni s tremi dodatnimi kvalifikatorji.

  • Ne knjiži brez serijske št.
  • Kreiraj serijske št.
  • Kreiraj uporabniško serijsko št.

  Tako smo označili katerim prodanim artiklom bodo dodeljene uporabniške serijske številke, če le te za poslovni stik, ki mu izdajamo listino, obstajajo.

   

  0,00 €
  Cena brez DDV:a
  Vaša cena:
  0,00 €
  Kompleti