Pogledali ste
  Košarica 0
  Dobava: cca. 2 - 10 dni
  : 1.250,00 €
  Garancija: Ni garancije

  Mali šifranti

  666
  Opis

  Nastavitve => Splošni šifranti => Mali šifranti

  Mali šifranti so v bistvu izbirniki za določene lastnosti, ki jih dodajamo aplikaciji. Lastnosti in s tem tudi mali šifranti so prilagojeni uporabnikom aplikacije.

  En izmed tipov lastnosti (Nastavitve => Splošni šifranti => Lastnosti) so tudi mali šifranti.
  Lastnosti, ki se vežejo na posamezne elemente so vedno specifične za vsako aplikacijo posebej in se prilagajajo uporabnikom aplikacije. Te lastnosti so lahko poljubno tekstovne – v njih preprosto vpišemo neko, nam pomembno, informacijo, številčne, datumske... in seveda mali šifranti – kamor že v naprej vpišemo vse možne različice vrednosti lastnosti in jo na samih elementih samo izberemo. Prednost malih šifrantov pred navadnimi teksti je v tem, da je filtriranje podatkov z enako lastnostjo precej enostavno in natančno, saj ne prihaja do napak v zapisih vrednosti.

  Za razliko od lastnosti, ki jih navadno nastavimo ob kreiranju in pripravljanju naše aplikacije, lahko male šifrante ves čas dopolnjujemo. Pa poglejmo kako.

  Navadno so mali šifranti že dodani, saj jih kreiramo istočasno z lastnostjo kateri pripadajo, zato sta prvi dve polji že izpolnjeni.

  Naziv – je poljubno ime šifranta, ki služi zgolj temu, da ga je v spiskih lažje najti.
  Lastnost – je polje, ki povezuje mali šifrant z ustrezno lastnostjo – lastnost se poveže tako, da v izbirniku s klikom izberemo pravo.

  Vrednosti šifranta

  Z gumbom »Dodaj novo vrednost« dodamo prazno vrstico, ki jo lahko izpolnimo.

  • Ikona na začetku vrstice nam omogoča, da vrstico in s tem izbiro premaknemo višje oziroma nižje po spisku.
  • Naslednja ikona nam omogoča dodajanje slik za določeno izbiro. Slike malih šifrantov se navadno kažejo v b2b verziji aplikacije.
  • Zaporedna številka šifranta se vpiše avtomatično in nam prikazuje zaporedje dodanih šifrantov.
  • Sledi polje kamor vpišemo dejansko šifro oziroma vrednost lastnosti, ki jo kasneje tudi izberemo kot vrednost na želenem elementu.

  Vrednosti v malem šifrantu ni omejeno, brišejo pa se z ikono za brisanje.

  Pozor – vrednosti, ki so bile že izbrane na elementih v aplikaciji ne brišite, ker se s tem izgubijo tudi na elementih, kjer smo te vrednosti izbrali!

  0,00 €
  Cena brez DDV:a
  Vaša cena:
  0,00 €
  Kompleti