Pogledali ste
  Košarica 0
  Dobava: cca. 2 - 10 dni
  : 1.250,00 €
  Garancija: Ni garancije

  Pošiljanje računov na e-naslove

  35
  Opis

  Podatki, ki morajo biti predhodno izpolnjeni, da lahko izpeljemo postopek

  Za pošiljanje računov na elektronske naslove naših strank moramo imet urejene poslovne stike in izpolnjeno listino ponudbe, predračuna ali katerekoli druge knjižene prodajen listine.

  Kako morajo biti urejeni poslovni stiki?

  •  obvezno mora biti izpolnjeno osnovno polje »E-naslov« - upošteva se vedno samo primarno vpisan elektronski naslov
  •  obvezno mora biti označen kvalifikator »Prejemnik e-mail računov«
  •  POSLOVNI STIK NAŠEGA PODJETJA (nosilni poslovni stik) - mora imeti vpisane elektronske naslov, na katere želimo prejeti morebitni odgovor stranke na sporočilo, s katerim smo ji poslali listino.

  Potek pošiljanja računov na e-naslove strank

  Pri posamezni listini imamo med Dodatnimi ukazi na desni strani tudi ukazni gumb »Pošilji lisitno (PDF)« - klik nanj nam odpre novo okno.

  Naslovnik - V kolikor smo pravilno vpisali elektronski naslov v formo poslovnega stika, se nam na tem mestu že izpiše.  Elektronki naslov lahko vpišemo tudi sami. V kolikor želimo, da gre listina na več različnih naslovnikov, vpišemo željene e-naslove - ločimo pa jih s podpičjem ; .

  Zadeva - v to polje nam aplikacija napiše številko listinine - napis lahko spremenimo.

  Odgovor na - na tem mestu imamo v izbirniku vse elektronske naslove, ki so vpisani na nosilnem poslovnem stiku - (poslovnem stiku našega podjetja). V kolikor bi stranka odgovorila na poslani mail, bi bil prjemnik tisit elektronski naslov, ki bi ga na tem koncu izbrali.

  Vsebina sporočila - vsebino sporočila lahko vpišemo na tem mestu. Lahko pa ga tudi izberemo iz predpripravljeni besedil.

  Priponka z listino se doda avtomatično.

  Pošiljanje več računov različnim strankam hkrati

  Med Dodatnimi ukazi na spisku želenih listin kliknemo na gumb »Pošiljanje več listin po e-mailu«. Odpre se nam okno.

  Izberemo datum oziroma številko prve in zadnje listine. Ob opciji »Prejemnik računov po e-mailu« mora biti določeno »Mora biti«, »Prejemnik eRačunov« pa »Ni pomembno«. Tako določimo, da se bodo v spisku pojavili računi vseh poslovnih stikov, ki imajo pri kvalifikatorjih označeno »Prejemnik e-mail računov«.  Kliknemo na gumb filtriraj. Odpre se nam spisek vseh računov, ki ustrezajo omejitvam. Če želimo katerega izmed njih izpustiti preprosto s klikom odstranimo kljukico ob koncu vrstice. Ko smo smo uredili tudi to, kliknemo na gumb »Pošlji po e-mailu«.

   

  0,00 €
  Cena brez DDV:a
  Vaša cena:
  0,00 €
  Kompleti